Kort nyt:

Windows 8 – dårlige og gode nyheder -

lørdag, november 10, 2012

Samsung overhaler Apple i telefonsalg i 3. kvartal -

torsdag, november 8, 2012

iPad mini – anmeldelser -

lørdag, november 3, 2012

Acer udskyder tablet for Windows 8 -

fredag, november 2, 2012

Apples lanceringer oktober 2012 -

onsdag, oktober 24, 2012

William Gibson: Forfatteren der forudså Cyberspace

I hans to bøger: novellen “Burning Chrome” og senere i romanen fra 1984, “Neuromancer” skrev William Gibson om hvorledes Cyberspace ville forene milliarder af mennesker i en form for frivillig hallucination. Et scenarie, som ligner en forudsigelse af Internet og den digitale verden, som vi lever i nu.

I 1997 taler Gibson i et interview med BBC om Internet. Han siger at Internet kom som en stor overraskelse for ham – især, i modsætning til hans beskrivelser i bogen, at internettet er så demokratisk.

I slutningen af interviewet kommer han med nogle guldkorn:

. . .  en stor del af  . . .  mit arbejde, er at forsøge at forudse utiltænkte konsekvenser af ny teknologi. Hverken en teknofobisk eller teknofil tilgang til teknologi er hensigtsmæssig. Den eneste hensigtsmæssige tilgang er en dyb ambivalens. . . . . Især skal vi lære at forestille os de utilsigtede sideeffekter, fordi de utilsigtede sideeffekter af teknologi ofte TAGER os . . .

vi skal lære at forestille os de utilsigtede sideeffekter, fordi de utilsigtede sideeffekter af teknologi ofte TAGER os . . .

Igår skrev jeg om hvorledes IT-eksperter og virksomhedseksperter tog fejl i forudsigelserne om iPhone, da den kom frem. Hvad Gibson minder os om, er at fremtidsforudsigelser om teknologi må have elementer af fantasi og kreativitet, hvilket selvfølgelig ikke gør det lettere.

Forleden gav Gibson et interview i Wired. Udtaleleserne er en anelse mere afdæmpede – han taler om rollen som profet og understreger, at Science Fiction forfattere næsten altid tager fejl. William Gibsen mener, at han bare var heldig. Se interviewet her.

 

Leave A Comment