Kort nyt:

Windows 8 – dårlige og gode nyheder -

lørdag, november 10, 2012

Samsung overhaler Apple i telefonsalg i 3. kvartal -

torsdag, november 8, 2012

iPad mini – anmeldelser -

lørdag, november 3, 2012

Acer udskyder tablet for Windows 8 -

fredag, november 2, 2012

Apples lanceringer oktober 2012 -

onsdag, oktober 24, 2012

Vigtigste gadget nyheder denne uge

Kindle Fire HD

I disse uger strømmer det ind med nyheder.

Samsung/Apple

Samsung/Apple-dommen har jeg omtalt andetsteds. Ramafikationerne bliver store; men det er svært at se, hvor det egentlig fører hen. Vi har ikke hørt det sidste i det sag.

Ny iPhone

Rygtestrømmen om Apples store dag i næste uge, hvor de forventes at vise deres ny iPhone model (bl.a.), er overvældende.

To interessante ting at holde øje med

Men lad os ikke glemme en række store produktlanceringer denne uge. Nokia, Motorola/Google, Amazon og Microsoft har været på banen. Der er to ting, som kommer til at præge markedet og diskussionerne det næste års tid:

Nokia

Vil Nokia genetablere et fodfæste på mobilmarkedet? De fleste er enige om, at hvis ellers specifikationerne mv. holder, er den nye LUMIA serie fantastisk og noget af det bedste, som er set. Men det bliver svært for dem.

Personligt vil jeg ønske, at det lykkes af to grunde.Nokia Historie

  1. Både formfaktoren, styresystemet og brugerinterfacet er radikalt anderledes end vi i øjeblikket ser hos de store producenter. Reel konkurrence giver forbrugeren et valg og holder produktudviklingen i gang.
  2. Så er der den er sentimentale grund. Jeg har ejet Nokia telefoner, siden den første forbrugermodel kom. Nokia styrede mobilmarkedet – de var kreative, frække, visionære og cool. Nokia havde samme, eller lignende, udstråling som iPhone har idag. Det er sørgeligt at se, hvorledes alt dette er sat over styr af en dårlig ledelse. Nokia er nu tæt på helt at forlade mobiltelefonmarkedet.
Amazon

Aamazon lancerede Kindle tabletterne Paperwhite og Kindle Fire HD (hver i 3 versioner). Paperwhite er en fortsættelse af deres rigtig gode e-readers. Kindle Fire HD, sammenlignelig med iPad, er en krigserklæring til Apple. Markedet er forvejen oversvømmet med tabletter i alle størrelser og med forskellige styresystemer. Amazons Kindle-serien er interessant:

  • fordi Amazon har indholdet, nemlig de elektroniske bøger. Amazon har en identitet og en mission, som drejer sig om elektroniske bøger. Derfor har de en indbygget rød tråd i deres design af formfaktor og brugerinterface.
  • fordi Amazon i forvejen har en positiv relation til millioner af brugere – de er én af verdens største, når det drejer sig om at have oplysninger, inkl. kreditkort-oplysninger, om deres brugere. Aamazon er én af de online leverandører som forbrugerne har tillid til.
  • fordi deres formfaktor simpelt hen har været/og er bedre til at læse bøger end nogen anden tablet inkl. iPad. Den fysiske størrelse, skærmen, batterilevetiden passer, som fod i hose til at læse bøger.
  • fordi Kindle er designet til forbrug af medier. De foregiver ikke, at deres tablet er en computer, der kan bruges til lidt af hvert.

De eneste som reelt kan konkurrere med dette er iPad, fordi Apple også har en enorm database med kundeoplysninger, herunder kreditkort oplysninger. Forbrugerne har også tillid til Apple. De har en butik, som er direkte tilknyttet deres tabletter.

Indtil videre halter Apple bagefter med formfaktoren – iPaden er noget kluntet, når det kommer til at læse bøger – primært fordi den er for stor og tung. Vi vil sandsynligvis se, at der bliver rettet op på det i næste uge, eller i løbet af oktober måned, hvor Apple forventes at lancere en mindre iPad.

Vi ser en lang række af tabletter fra andre: Samsung, Google, Microsoft osv. Ja der er også rygter om, at Nokia vil lanceres deres egen Tablet. Fælles for alle dem er, at de ikke når Amazon og Apple til sokkeholderne, når det drejer sig om at tilbyde Content – indhold og hvad angår kunderelation.

Krigen

Derfor: hvad vi vil se på forbrugermarkedet i det kommende år er først og fremmest en krig mellem Amazon og Apple; Kindle og Ipad. Det er en interessant kamp, som har mere i sig end tekniske specifikationer. Det er to titaner, i mere end én forstand, som kæmper.

Kommentarer
One Response to “Vigtigste gadget nyheder denne uge”
  1. Spændende med hensyn til ny iPhone :-)

Leave A Comment