Kort nyt:

Windows 8 – dårlige og gode nyheder -

lørdag, november 10, 2012

Samsung overhaler Apple i telefonsalg i 3. kvartal -

torsdag, november 8, 2012

iPad mini – anmeldelser -

lørdag, november 3, 2012

Acer udskyder tablet for Windows 8 -

fredag, november 2, 2012

Apples lanceringer oktober 2012 -

onsdag, oktober 24, 2012

Patentkrig: Apple og HTC i fredsaftale

Video: HTCs One X, Androidbaseret.

Milepæl i patentkrigen

 
Apple – HTC fredsaftalePressemeddelelse fra Apples hjemmeside.
All Patent Litigation Between the Companies DismissedTAIPEI, Taiwan and CUPERTINO, California—November 10, 2012—HTC and Apple® have reached a global settlement that includes the dismissal of all current lawsuits and a ten-year license agreement. The license extends to current and future patents held by both parties. The terms of the settlement are confidential.“HTC is pleased to have resolved its dispute with Apple, so HTC can focus on innovation instead of litigation,” said Peter Chou, CEO of HTC.“We are glad to have reached a settlement with HTC,” said Tim Cook, CEO of Apple. “We will continue to stay laser focused on product innovation.”

Fredsaftalen mellem Apple og HTC er én af de store patent-nyheder. I korthed:

HTC har erkendt, at mobiltelefonstyresystemet Android bryder et antal af Apples patenter, og at HTC derfor fremover betaler Apple licens for brug af patenterne.

Pressemeddelelsen er kortfattet, som det ses til højre; men dette er essensen.

Både Google og Samsung har hidtil kraftigt udmeldt, at de mener det modsatte: at Android er et selvstændigt udviklet system, som ikke baserer sig på andres patenter.

HTC vurderer, at slaget er tabt

Den simple grund til at HTC har taget dette skridt, er at de vurderer, at slaget er tabt. Tovtrækkeriet mellem Apple og diverse selskaber, som producerer Android-telefoner bølger frem og tilbage; og giver ind imellem også tilbageslag for Apple. Centralt står dog, at beviserne (bl.a. interne papirer fra Samsung), der blev præsenteret i Apple-Samsung restsagen, var stærke i Apples favør. Herudover har Apple også i preliminære retssager i en række lande fået positive resultater af patentretssagerne.

HTC kunne have ventet til de centrale retssager mellem Apple og Samsung var afgjort. Hvis HTC troede, at Samsung ville vinde disse sager, ville der ingen grund være til at indgå en aftale med Apple nu.

Apples interesse

For Apple er HTC ikke hovedfjenden. Den store udfordrer for Apple er Samsung(og Amazon), som også er en konkurrent til HTC. Og generelt: ‘mine fjenders fjender, er mine venner’.

Konsekvensen

På trods af at Apple har en vis interesse i at styrke HTC, og gerne vil fokuserer på at angribe de store spillere; tror jeg ikke, at HTC er sluppet billigt. Detaljerne er indtil videre hemmelige. Men indholdet vil sandsynligvis blive tvunget frem i de kommende retssager med Samsung. Apple vil ikke risikere at en lav kompensation fra HTC bliver brugt som model for en kompensation fra Samsung.

Samtidig styrker det Apples position, da de kan hævde, at de er villige til at indgå aftaler, hvis detaljerne er i orden.

For HTC betyder aftalen, at de nu kan fokusere på, at udvikle telefoner, uden at skele til om de evt. bryder Apples patenter.

Generelt er det dog et større slag for Google, og alle der bruger Android, uden at have aftaler med Apple. De to store er her Samsung og Amazon.

Leave A Comment