Kort nyt:

Windows 8 – dårlige og gode nyheder -

lørdag, november 10, 2012

Samsung overhaler Apple i telefonsalg i 3. kvartal -

torsdag, november 8, 2012

iPad mini – anmeldelser -

lørdag, november 3, 2012

Acer udskyder tablet for Windows 8 -

fredag, november 2, 2012

Apples lanceringer oktober 2012 -

onsdag, oktober 24, 2012

Apples IOS 6 fjernede Google Maps og introducerede et fejlfyldt alternativ

ios6_map

Apple har et problem

Jeg updaterede i aftes min iPhone4s til det nye styresystem IOS 6. Det skete uden problemer, og det var ligetil at begynde at lege med rækken af nye features og applikationer. Se artiklen fra igår.

Apple har valgt at slutte samarbejdet med Google omkring Google Maps og har udviklet deres eget kort baseret på Tom Tom.

Problemet er todelt:

  • Kortet, som nu er standard i iPhone, er fejlbehæftet i stor grad. Det virker som om, at de forskellige lag i kort-applikationen ikke er koordinerede, så by-navne, lufthavne, seværdigheder, adresser på virksomheder osv. simpelt hen dukker op forkerte steder på kortet. Nogle (mange) vejnavne og seværdigheder i byer er placeret forkert – virkelig forkert – mange km fra, hvor de skulle være. Herudover fungerer GPS lokaliseringen ikke. Hvis man søger på ‘Burger King’ skulle kortet gerne finde den nærmeste Burger King, ikke én på den anden side af jordkloden, eller i en anden by, end hvor man står.
  • Hvis ellers kortet fungerede, opleves kortet som et tilbageskridt fra Google Maps, da en række features er ikke-eksisterende. Kortet er baseret på Tom Tom, hvilket betyder at kortet er velegnet til at dirigere bilkørsel. Men hvis man lever i, eller er på besøg i, en storby, benytter man ofte offentlig transport. Apples nye kort kan ikke inkludere offentlig transport i ruter. Herudover har Apples kort ikke Street View, som ofte er praktisk, hvis man har været et sted før; men ikke lige kan huske den præcise adresse.

Det er pinligt for Apple, og forhåbentligt får de styr på det snart.

Tom Tom har i dag i en pressemeddelelse understreget at deres software anvendes af en række andre udbydere og ikke er fejlbehæftet.

Det virker som om, Apple ikke har haft helt styr på opsætningen af serverne, der understøtter systemet – der er tydeligvis forskellige lag i systemet, som ikke fungerer sammen.

I mellemtiden kan man downloade en gratis app fra Goggle, så man fortsat kan bruge Google maps, eller man kan blot bruge browseren til at gå til Google maps og anvende den derfra.

Det bliver spændende at se, hvad der sker. Apple har før været ude i tilsvarende problemer. F.eks. var der nogle problemer med antennen, da iPhone 4 kom. Men, men – Google Maps er én af Googles meget store og meget prioriterede projekter – det er rigtigt svært at konkurrere med dem.

Leave A Comment