Kort nyt:

Windows 8 – dårlige og gode nyheder -

lørdag, november 10, 2012

Samsung overhaler Apple i telefonsalg i 3. kvartal -

torsdag, november 8, 2012

iPad mini – anmeldelser -

lørdag, november 3, 2012

Acer udskyder tablet for Windows 8 -

fredag, november 2, 2012

Apples lanceringer oktober 2012 -

onsdag, oktober 24, 2012

High-tech kaffemaskine

Blossom One

Gennem årene har computer-chips, næsten ubemærket holdt deres indtog i komfurer, opvaskemaskiner, brødristere, kaffemaskiner osv. Men køkkenet er aldrig rigtigt gået online på trods af diverse forsøg. Tanken er fascinerende; men den praktiske værdi har været begrænset.

Blossom One
Blossom One

Blossom One

Men nu har Blossom Coffee lanceret en kaffemaskine, som er godt nyt for tech-kaffe-aficionados. Desværre er den dyr; men det vil nok ændre sig – og den basale idé er genial og udnytter internettet på en begavet måde.

Den basale idé baserer sig på, at kvaliteten af kaffe-bryggen er afhængig af præcis brygtemperatur mv. Problemet er, at valget af de korrekte parametre for brygning varierer fra kaffesort til kaffesort; og i forhold til hvilket risteri kaffen er fra.

Risterne uploader brygopskrift til nettet

Personligt har jeg ofte brugt adskille dyre bønner på at eksperimentere mig frem til den rigtige espressokaffe bryg.

Så ideen er, at kafferisterne, via en app, uploader de korrekte parametre for en bestemt ristning af kaffe til nettet, og de printer en bar-code på kaffeposen. Hjemme ved kaffemaskinen læser kaffemaskinen koden via et kamera, og den brygger den korrekte bryg – første gang. Kafferisterne kan putte parametre ind, som antal dage, der er gået siden ristningen, og lade brygopskriften forandre sig i forhold til det.

Cool cool! Øverst på min ønskeliste; men prisen ($11,111 plus evt. import afgifter) gør, at jeg nok kommer til at vente et godt stykke tid.

Design
Blossom One

Blossom One

Folkene bag Blossom One er ikke hvem som helst. De har baggrunde fra MIT, NASA og Apple. De er teamet op med Joey Roth Design Studio i Los Angeles. Resultatet er en maskine, som designmæssigt ligner et ikon; og som på trods af dens indiskutable high-tech features virker håndværksmæssig og transparent i dens funktionsmåde. Igen: COOL. De fleste fuldautomatiske espressomaskiner på markedet er basalt set sorte bokse. Man putter ingredienserne i diverse beholdere – lukker naskinen, og trykker på knappen. Hvad der faktisk sker indeni er usynligt – kaffen-bryggen drypper efter nogen tid pludselig ud af dem.

Ikke i Blossom One – du kan se hvad der sker.

Andre high tech features

Maskinen er udstyret med WiFi, så den kobler på lokalnettet. Internetadgangen giver andre muligheder. Risterne kan f.eks. se hvor ofte deres bryg-opskrifter anvendes, de kan ændre opskriften og Blossom kan se hvorledes maskinen anvendes og forberede sig på service.

Teknologi anvendt på en åben måde
Blossom One - indvendig

Blossom One – indvendig

Hvad jeg specielt kan lide ved konceptet, ud over at det kan spare os for fejlbrygget kaffe, er at det er åbent for alle leverandører af kaffe. Små risterier kan relativt nemt koble sig på. Der er her ikke tale om, at én af de store kaffemærker, eller espressomaskine-fabrikanter, tvinger køberne af kaffemaskinen til at købe deres egen kaffe for at udnytte dens features.

Lad os håbe at det forbliver sådan, når maskinen går ind i næste fase og der kommer nye modeller, som er rettet mod det brede marked.

 

Besøg Blossom Ones hjemmeside her.

 

Leave A Comment