Kort nyt:

Windows 8 – dårlige og gode nyheder -

lørdag, november 10, 2012

Samsung overhaler Apple i telefonsalg i 3. kvartal -

torsdag, november 8, 2012

iPad mini – anmeldelser -

lørdag, november 3, 2012

Acer udskyder tablet for Windows 8 -

fredag, november 2, 2012

Apples lanceringer oktober 2012 -

onsdag, oktober 24, 2012

Apple rygter

Apple regnbue logo

Apple har inviteret til en lancering imorgen i Yerba Buena Center, San Francisco.

Apple er, som ingen anden, i stand til at skabe hype omkring ders produkter. Årsagerne er:

 • Selve præsentationerne er ofte en performance i sig selv. Præsentationerne er øvet og øvet i dagevis
 • Apple holder kortene tæt til kroppen på forhånd.
 • Apple har gennem årene været i stand til at komme med nyheder, som ikke var forudset. Nogle af dem har revolutioneret gadget-markedet (f.eks. iPod, iPhone, iPad)

Det er dog svært for Apple, at holde hemmelighederne indtil lanceringsdagen, da nye produkter i Apple-stil er tilgængelige i butikkerne få dage efter lanceringen. Det betyder at hele produktionsapparatet har været igang i månedsvis med eventuelle nye produkter.

Hvad forventes? Hvad angår de eksisterende produkter drejer det sig om opgraderinger og raffineringer. Der har ikke været rygter om om nye produkter, bortset fra iTV (se nedenfor); men man ved aldrig.

I dag har Apple 4 forskellige iPods. Vil de også komme med flere iPhone modeller? Der har ikke været rygter om det; men jeg kan ikke se, hvorfor de ikke skulle udvide iPhone-sortimentet med mindre modeller, som de også gjorde med iPod, på et tidspunkt.

Apple vil måske dele lanceringen op og udskyde nogle nyheder til oktober.

At noget stort er tæt på, kan aflæses af at Verizon, én af de store amerikanske mobiloperatører, har aflyst alt ferie fra 21. september og resten af måneden.

Iphone5

Apple forventes at lancere en nye Iphone. Og forventningen er at den hedder iPhone5. Rygtet er forstærket af Apple selv illustrerede deres invitation med billedet, som ses her.    Apple invitation Om 5-tallet henviser til selve navnet, eller andre ting, som f.eks. at der kommer 5 ikoner på tværs af skærmen af den nye iPhone har været diskuteret.

Her er en opsumering af rygterne om iPhone:

 1. Tyndere – 2-3 mm tyndere end den eksisterende iPhone. Måske kun 7,6 mm.
 2. Unibody – siderne og bagsiden vil være ud i et stykke, som Ipod touch. Materialet vil være nyt og stærkt og mere modstandsdygtig for ridser
 3. Skærmen vil være større. Rygterne siger, at telefonen vil have en 4 inch 16:9 skærm. Det betyder, at skærmen vil have den rigtige størrelse til at vise film mv.
 4. Understøtter 4G LTE (LTE: Long term evolution. Fire til ti gange hurtigere end 3G (5 – 12 mbps)). Og denne gang skulle antennen understøtte protokollerne udenfor USA.
 5. Batteri. For at understøtte LTE forventes bateriet at være væsentlig bedre. Ved brug af LTE forventes det dog ikke at behovet for opladninger formindskes.
 6. Processoren vil være hurtigere. Enten A5X, som er i den nye iPad, eller en helt ny processor.
 7. NFC ( Near Field Communications). Der er lidt blandede oplysninger om dette; men nogle rygter siger, at den nye iPhone vil have NFC, hvilket skulle understøtte en række aps, som betaling, eletronisk pung og billetter i øvrigt.
 8. 30 bens stikket. Det forsvinder, og i stedet introduceres en ‘micro dock connector’ med 8 ben, som ser ud som en USB port, og hvor stikket kan vende begge veje.
 9. Nano-SIM. Simkortet vil være 2.3x 8.8mm.
 10. Kamaraet vil være forbedret

iTV

Rygterne om, at Apple vil lancere et TV-apparat har svirret i årevis. Steve Jobs bidrog til dette i biografien, som kom kort før han døde sidste år.

Apple har en lille set top box, som de kalder Apple TV. De kalder det selv et hobby-projekt. Denne box forbinder TV-apparatet (og HiFi-) andlægget med Internet, PC, Apple computere og alt andet Apple grej, som iPad, iPhone og iPod. Det er muligt at tilgå YouTube og media services, som filmudlejning. Herudover kan man afspille medier (musik) som man har i iTunes på andre apparater, eller over Internet via iTunes Match.

Mange havde håbet på, at Apple ville komme med et TV-apparat. Rygterne siger imidlertid, at det er udsat da forhandlinger med amerikanske TV-kabel selskaber er brudt sammen. Apple ønsker, at TV kan streames mellem de forskellige Apple devices.

iPad Mini

Steve Jobs sagde, at den eksisterende iPad har den rigtige størrelse. Imidlertid har især konkurrencen fra Kindle vist, at der er et behov for en lettere og mindre udgave. iPaden er lidt for tung og uhandy i mange situationer. F.eks. hvis man vil læse i bussen på vej til arbejde. Der er en stærk forventning om, at der kommer en iPad mini.

iPod touch

Rygterne siger, at den vil blive opgraderet, så den får samme skærmformat som den nye iPhone.

iMac

Der er en del diskussion, om en ny opdateret iMac serie vil se dagens lys.

iTunes

iTunes har været et af Apples trumfkort i mange år. Dette er ikke et rygte; men mere et ønske fra mange: få styr på iTunes!  iTunes lider efterhånden under sin egen succes. Hvis man har et stort musikbibliotek har iTunes problemer.

Hvis man har slået både Itunes Match og Genius til, har Itunes softwaren performance problemer og problemer med opdatering.

iTunes Match har ikke en optimal brugerinterface. Især synkroniseringen med iPhone kan være lidt af en prøvelse – og hvad gør man, når ens iPhone er fyldt?

 

 

 

Leave A Comment