Kort nyt:

Windows 8 – dårlige og gode nyheder -

lørdag, november 10, 2012

Samsung overhaler Apple i telefonsalg i 3. kvartal -

torsdag, november 8, 2012

iPad mini – anmeldelser -

lørdag, november 3, 2012

Acer udskyder tablet for Windows 8 -

fredag, november 2, 2012

Apples lanceringer oktober 2012 -

onsdag, oktober 24, 2012

Om bloggen

Hverdag og IT – –  –

IT har i de sidste årtier domineret vores sociale liv, vores forretningsliv og vore forestillinger om fremtiden.

Gør IT vores liv  bedre, eller værre? Den offentlige debat, både fyldt med bekymringer og med forhåbninger, har været fyldig.

Jeg har i mit arbejdsliv, gennem mere end 25 år, siddet på møder med eksperter og menigmand, som med skiftende held forsøgte at forudsige hvad Internet og mobiltelefoni ville bringe bare få år ud i fremtiden –  –  – med meget skiftende held.

Det er fascinerende: forudsigelser om “den globale landsby” kom allerede i 80-erne, før Internet slog igennem med introduceringen af webben; men ingen så udviklingen og betydningen af mobiltelefonens udvikling, som udviklingstrin for udviklingstrin har overrasket iagttagere og brugere.

Sciencefiction-forfattere skriver om fremtiden og forudser fremtiden; også med skiftende held – deres forudsigelser er  præget af deres egen tid. Som sciencefiction-forfatter er man imidlertid frigjort fra umiddelbare praktiske, eller tekniske hindringer og farver fremtidsbeskrivelsen ud fra en optimitisk, eller pessimistisk forventning om samfundets udvikling.

Gennem mit arbejdsliv har jeg haft nogle “øjenåbnere” om brug af , og implementering af IT i brugssammenhænge. Rækkende fra 80-erne, hvor jeg så landbrugskvinder stædigt kæmpe med et umuligt PC-interface for at lære styring af svinebesætninger – de holdt ud, fordi det var vigtigt for dem -, til lærere, som i 90-erne var skræmt af IT i undervisning, fordi de frygtede at de ville bliver overflødiggjort – de indså ikke at IT i undervisningen kræver lærere, som er helt på toppen, både fagligt og pædagogisk/didaktisk.

Jeg har set teknikere og visionære folk kæmpe med IT, der endnu ikke var klar til det, som de forsøgte at gøre; og jeg set ledere i store virksomheder fejlinvestere, fordi de var bedre til regneark, end faktisk at forstå kernen i den IT-forandring, som de forsøgte at gennemføre. Projektledelse i IT-projekter er stadig svær, og medfører som bekendt spild af ressourcer.

I bloggen her vil jeg fortælle nogle af historierne, kommenterer på hændelser fra It verdenen og forsøge at trække nogle perspektiver.

 

Erik

Leave A Comment